dilluns, 5 de març del 2012

Centre a centre: Pedro Miguel des de l'IES Guillem d'Alcalà de la Pobla de Farnals


Cada setmana es publicarà una entrevista a un company o companya de CCOO que treballa des del seu col·legi o institut per l'escola pública i pels drets laborals.

El sindicat és l'organització de la qual ens dotem els treballadors i treballadores per a la defensa dels nostres interessos laborals. En el context de retallades socials, salarials i laborals que vivim són més atacats que mai pels grups conservadors, i són més necessaris que mai per a la Classe Treballadora i per a la ciutadania en general.


El sindicalista és el teu company o companya que promou el debat, convoca assemblees en el centre i que treballa tots els dies en el teu centre. Tots i totes fem sindicalismes quan participem en les mobilitzacions per l'escola pública, quan generem discurs i defensem els nostres drets com a treballadors.


Endavant el sindicalisme del segle XXI.

Endavant les Comissions Obreres!


Nom: PedroMiguel Gómez
Centre de treball: IES Guillem d'Alcalà

Localitat: La Pobla de Farnals


1.- En què està afectant les retallades en el teu centre?
Les retallades no son noves d'enguany, fa dos anys suprimiren el PDC amb l'excusa de que no hi havia no se quants grups de secundària, la realitat es que tenim alumnes de perfil de PDC que estan a 4t sense poder ser atesos convenientment.
El curs passat hi havia una plaça de PT a temps parcial, a banda del PT de plantilla, aquest curs aquestes hores de PT ja no estan. El curs passat hi havia 10 professors més. De moment tenim un company de Filosofia desplaçat.
Al mapa escolar estava l'institut de la Pobla de Farnals amb batxillerats i el de Rafelbunyol només de secundària. Varen requalificar del de Rafelbunyol i ara hi ha dos centres, a 400 metres escassos de distància, que no tenim prou alumnes de batxillerat, en cap dels dos, per poder oferir la varietat d'optatives que , en teoria, permet la llei. No té a veure amb les retallades sinó amb la mala gestió, de fet crec que es una despesa que ens portarà al fracas. Ja l'he sentit utilitzar com a argument de que la privada és més rentable.

2.- Hi ha relació entre la Reforma Laboral i aquestes retallades? O és una casualitat que hagen coincidit en el temps?
No soc analista polític, no crec que tinga relació, però, evidentment, no és tampoc una coincidència. Més bé pense que és l'aplicació ràpida i simultània de les mesures de l'agenda oculta del partit que ha guanyat les eleccions amb el vot de gran part de la població. És molt decebedor per a mi però "gaudim del que hem votat"


3.-Hem d'assumir el que hi ha com a inevitable? Penses que existeixen alternatives a les retallades?. Quines? 
Crec que ens tocarà assumir allò inevitable, perquè la població ha votat el que ha votat. Soc afiliat a CCOO des de fa 24 anys, mai em vaig plantejar afiliar-me a un sindicat corporatiu, El sindicat de classe em va bé. Ara, la classe està per terra, no em cap en el cap com pot haver votat al partit popular tanta gent. Si soc demòcrata hauré d'acceptar la majoria absoluta. Això no lleva que manifeste públicament el meu disgust. Soc ensenyant i confie en l'educació com a via d'aconseguir una societat més madura i justa.

4.- Quines mesures de pressió i mobilització està fent el teu centre?
Al meu centre he acudit a les manifestacions de València amb la nostra pancarta un grup reduït de companys. La postura de la majoria és tèbia, hem fet algunes assemblees per discutir, però mai hem acordat postures comunes. 
Si hi ha una adhesió important al dilluns de dol, la gent porta la samarreta a classe. Isquérem al carrer amb la pancarta dos dijous, però no ens va veure ningú i decidirem que en lloc de dijous eixiríem divendres que hi ha mercat al poble, a l'hora de l'esplai ens passegem pel mercat ambulant amb la samarreta negra. 

Concentració a la porta de l'IES Guillem d'Alcalà

5.- Què altres iniciatives penses que es podrien prendre en el futur?
El proper curs, decididament, prescindiré dels llibres de text, però no com a mesura de pressió, com a convenciment de que hem de canviar la forma d'ensenyar, però fotrà a més d'una editorial.
No tinc clar que em puga permetre una vaga indefinida, sí estaria disposat a fer algun dia de vaga.


6.- Quin paper podeu jugar els sindicalistes en els centres de treball?
Jo mai he sigut gens actiu al sindicat i al meu centre l'altre dia vaig declarar que no represente a ningú, m'estic plantejant dimitir del consell escolar per totes les dificultats que estem patint, encara que reconec les bones intencions del professorat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada