dimecres, 6 de març del 2013

Què està passant amb les i els interins?


Expliquem breument qué és el que està pasant amb el professorat interí i el trencament amb els sindicats de l'acord d'interins, així com la postura de la FE CCOO PV sobre el tema.


La Conselleria deixa sense valor l'acord d'interins que havia propiciat i signat fa només dos anys
Roberto de la FE CCOO PV parla davant la concentració a València
El Director General de Centres i Personal va presentar a principis de març la denúncia unilateral de l'acord d'interins/es de manera que pretén deixar-ho sense vigència. D'aquesta manera, la Consellera substitueix acords per ordres. Entre altres coses, el decret establiria l'acomiadament a data de 30 de juny de tot el professorat interí amb vacant, la rebaremación d'unes borses que han sigut estables els últims 20 anys, i l'establiment de mecanismes per a l'elecció a dit de professorat interí en alguns llocs a conveniència de l'administració.

La FE CCOO PV entén que la denúncia és una interpretació interessada de l'article 3 de l'acord i que no s'acull a dret. L'acord tenia una vigència de 4 anys i la denúncia que fa l'Administració arriba al segon any de vigència. Per aquesta raó la FE CCOO PV recorrerà la denúncia de l'Acord, per entendre que segueix vigent fins al 2015.

Concentració a Alacant
La intencionalitat és modificar l'acord en punts clau que han significat l'estabilitat de les llistes d'interins/es que provenen de l'any 91. Aquesta estabilitat ha donat serenitat al col·lectiu que ha pogut realitzar el seu treball any a any, adquirir la formació pedagògica i que ha donat qualitat als llocs de treball. Tot açò revertia en millor qualitat en el sistema educatiu.

Concentració al Palau de la Generalitat 6 de març
Segons les dades facilitades aqueixa rebaremación podria afectar al 50% de la plantilla interina. La Conselleria d'Educació no ha explicat la necessitat de canviar un Acord que ha funcionat bé durant més de vint anys. 

La FE CCOO PV està disposada a negociar qualsevol aspecte de l'acord d'interins/as que ho puga millorar, supeditant-ho al manteniment de l'estabilitat de les llistes de professorat interí amb serveis prestats actualment. Així mateix, s'ha demanat un calendari de negociació, un grup de treball per a negociar un nou acord i la informació sobre borses necessària per a arribar a un nou acord amb bona fe negociadora per ambdues parts. Denunciem que fins ara hi ha hagut mala fe negociadora al no haver-se anunciat prèviament la denúncia d'aquest acord en el calendari de negociació pactat.

La FE CCOO PV ha convocat així mateix a la mobilització del professorat afectat. S'han realitzat concentracions en diferents punts del País Valencià, així com Assemblees per a informar de la situació. En aquests moments el conflicte no està tancat i serà necessari mantenir la pressió i la negociació.

L'objectiu d'establir un nou acord d'interins/es no és per a millorar el sistema educatiu valencià, si no per a aplicar el canvi ideològic que defensa el PP a través de la LOMCE. Una vegada mes la Consellera Maria José Català està sent la primera a voler aplicar la LOMCE i ser l'alumna avantatjada del Sr. Wert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada