dimarts, 12 de juny del 2012

Mestres Jubilats per l'escola pública


Donem a conèixer una interessant iniciativa de mestres jubilats per l'escola pública.

També en el nostre sector, entre la gent que defensa l'escola pública, hi ha un grup de gent jubilada disposada a lluitar. També en l'escola pública tenim gent que, com els iaio-flautes, continuen lluitant tota la vida.


El col·lectiu  Mestres jubilats per l’Escola Pública, amb el convenciment que la consecució d’un Escola Pública Valenciana de qualitat constitueix un dret per a la ciutadania i un deure per a les administracions US CONVOQUEM a una
CONCENTRACIÓ 
El dimecres 13 de juny entre les 18’30 i les 21 hores 
LLOC
Plaça de la Mare de Déu, cantó amb C/ Almodí i Navellos
Ens faria molt contents i contentes gaudir de la vostra companyia. Podeu estar amb nosaltres tot el temps o només algun moment. Si us ve de gust podeu acompanyar-vos dels fills i filles, nets i netes, preferiblement entre les 18’45 i les 19’30 .
Hi haurà un llibre de visites on podreu signar i escriure alguna cosa breu a favor de l’Escola Pública Valenciana. 
Cap a les 20’30, acompanyats de dolçaina i tabalets  farem un mostreta de cant d’estil amb versades, com no! sobre l’Escola Pública Valenciana.
A continuació llegirem el nostres MANIFEST.
València 13 de juny de 2012

Els mestres jubilats ja han estat presents en alguna de les manifestacions d'aquest curs


                             MESTRES  JUBILATS, PER L’ESCOLA PÚBLICA

            El col·lectiu MESTRES JUBILATS PER L’ESCOLA PÚBLICA, està format per ensenyants, dones i homens que vam començar a exercir la nostra professió fa més de  trenta-cinc anys.  El sistema educatiu en el que vam iniciar la nostra tasca era molt deficient: excés d’alumnat per classe, pocs recursos didàctics, espais inadequats, insuficiència absoluta  d’especialistes i inexistència de professionals de suport per atendre l’alumnat que ho requerira, són algunes de les mancances que viscudes.
            Però a poc a poc, i gràcies a la tenacitat i la lluita de diferents sectors educatius al llarg dels anys, l’escola pública valenciana ha anat superant carències. Una legislació més positiva i la dedicació per part de l’administració educativa de  més ensenyants i de més  mitjans econòmics i didàctics han anat aportant unes condicions mínimes que han permés un millor treball educatiu. 
            Ara bé, l’escola –des d’Infantil fins la Universitat- és una institució que evoluciona juntament amb l’evolució de la societat. Per tant  exigeix una dedicació continuada per part dels poders públics a fi de fer front als canvis socials dràstics que s’estan produïnt en els darrers anys i que plantegen noves exigències i noves atencions al món educatiu.
            Per contra, el govern valencià i l’administració en general estan abandonant la seua responsabilitat cap a l’escola pública –que és l’escola de tots- amb l’adopció de mesures que suposen una marxa endarrere i la fan tornar a èpoques que ja estaven superades. És per això que, des de la nostra perspectiva de jubilats i jubilades i, per tant, amb una dilatada experiència en el camp de l’ensenyament, manifestem que ens sembla injust i inacceptable :

            - L’augment de la ratio d’alumnes per classe, la qual  perjudica l’atenció a l’alumnat, sobretot als qui més ho necessiten.
            - La reducció de plantilles en els centres, la qual cosa fa desaparéixer o disminuir greument mestres i professorat de suport.
            - L’augment d’hores lectives de permanència amb l’alumnat, la qual cosa suposa un menyspreu a les necessàries activitats formatives del professorat i a la important dedicació a activitats educatives que encara que fora de l’aula, repercuteixen en la qualitat de l’ensenyament i en la formació de l’alumnat.
            - La reducció del salari al professorat, mentre els responsables del desastre financer continuen amb uns ingressos econòmics astronòmics i sense que se’ls exigisquen responsabilitats monetaries i penals.
            - Ens sembla inacceptable també la proposta del Govern valencià de cedir terrenys públics per a  la construcció de centres privats per molt que els donen el nom de Centres d’Iniciativa social (CIS)

            L’educació per a tots i totes és un dret aconseguit al llarg dels anys que afavoreix la igualtat entre l’alumnat, per tant  no podem ni devem renunciar a aquest dret  sinó que hem de millorar-lo i extendre’l. Cal recordar que les inversions en educació són millores per al futur.
            El món educatiu no és responsable de la desfeta econòmica ni del malbaratament de diners públics realitzat en els darrers anys amb actuacions corruptes, amb actes suntuosos, “eventos” ruïnosos i construccions faraòniques inútils i sense contingut.
           
            En conseqüència, ens veiem en l’obligació, tal com vam fer en altres moments, de seguir exigint una Escola Pública Valenciana de qualitat.
          
                                              MESTRES JUBILATS PER L’ESCOLA PÚBLICA


Hay hombres que luchan un día y son buenos. 
Hay otros que luchan un año y son mejores. 
Hay otros que luchan muchos años y son muy buenos. 
Pero hay quienes luchan toda la vida, 
esos son imprescindibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada