divendres, 12 de desembre del 2014

Les majories absolutes mai han sigut bones

Tenim experiència suficient de viure sota majories absolutes com per dir clarament que mai han sigut bones. 

Els resultats de les eleccions sindicals en ensenyament públic del passat 4 de desembre han suposat un canvi significatiu en la correlació de forces. El STEPV obté la majoria absoluta en les tres Juntes de Pesonal (València, Castelló i Alacant). UGT i CSIF s'enfonsen totalment i ANPE baixa significativament quedant-se a més fora de la mesa de negociació. CCOO baixa un 3% i es manté en la pràctica gairebé com a única força alternativa.

Les majories absolutes mai van generar dinàmiques de consens i participació plural. Amb l'STE serà diferent? Sabrà governar la seua majoria absoluta amb acords amb la minoria?. L'atac sistemàtic al sindicalisme de classe de CCOO dels últims mesos no fan preveure res de bó per a la participació i l'acord. Caldrà veure.

La pujada del STE juntament amb el descens dels sindicats de dretes també mostra que el sindicat de la majoria absoluta absorbeix electorat conservador.

L'enfonsament de la resta de sindicats i la resistència de CCOO ens deixa en una situació molt clara. Els treballadors i treballadores ens han encomanat per als propers anys el paper de ser l'oposició al neoliberalisme i a la política sindical corporativa. Serem més que mai el sindicat que defensa a la Classe Treballadora des de l'ensenyament públic. Un repte ben difícil alhora que encoratjador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada