divendres, 28 de març del 2014

La Resistència a la LOMCE en la practica

Cartell de l'Assemblea a l'IES Isabel de Villena el 27 de març
Queden només uns mesos perquè entre en vigor la LOMCE en el seu primer curs escolar, el curs 2014/15. I anem a treballar perquè siga el seu últim curs.

Els centres educatius ja es preparen per a la resistència. Dels quals he estat fent assemblees els últims dies, hi ha instituts que estan pensant què mesurades prendre per als seus centres no apliquen mesurades segregadores, uns altres estan manifestant la seua voluntat de seguir treballant amb els temes transversals, i finalment centres on el seu Consell Escolar ja ha comunicat a la Conselleria contrària al canvi de llibres de cara al curs que ve.

Precisament una de les mesures que està creant debat, i a la qual ja s'estan sumant centres, és la de no renovar els llibres de text de cara al curs que ve. Exemples d'açò és el Col·legi Sant Miquel de Lliria, que ha acordat en Consell Escolar el seu rebuig a renovar els llibres de text. També el Consell Escolar de l'IES La Patacona ha acordat per unanimitat en la seua sessió de finals de gener el seu suport a la campanya de la Plataforma estatal per l'escola pública en aqueix sentit. Els seus arguments són clars:

- No hi ha necessitat que justifique el canvi
- Hi ha una legislació i compromís per part del Claustre de mantenir els llibres
- Es considera un desencert obligar a les famílies sense recursos a gastar diners en llibres nous.

Resolució del Consell Escolar del CEIP Sant Miquel de LLiria contra el canvi dels llibres de text
Aquests són només dos exemples de la resistència.
La Resistència a la LOMCE cal construir-la centre a centre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada