dimecres, 29 de gener del 2014

Contra les supressions d'unitats escolars a Mislata

Davant la supressió d'unitats escolars públiques a Mislata, el grup de mestres i profes de CCOO de la localitat hem respost amb un comunicat en defensa de l'educació pública a la localitat.

Ademés val la pena que impulsem les pròpies iniciatives de eixen dels col·legis, siguen concentracions, recursos o arreplegada de signatures:

Signatures en defensa del Col·legi Públic Mestre Serrano

Signatures en defensa del Col·legi L'Almassil




Comunicat de premsa

La Federació d’Ensenyament de CCOO rebutja la supressió d’unitats escolars a Mislata


El col•lectiu de docents de CCOO de Mislata exigim que la Generalitat rectifique i accepte les al•legacions presentades. Considerem necessària la unitat i la mobilització de la Nostra comunitat educativa.

L’arranjament escolar que la Conselleria ha lliurat suposa l'eliminació de dos unitats d'Infantil a Mislata per al pròxim curs. Aquests nous retalls en educació anunciats per la Generalitat posen en perill real el futur de dos col•legis públics de Mislata, el Mestre Serrano i l'Almassil. 

L’arranjament escolar suposa la pèrdua de 129 unitats d’infantil a tot el País Valencià. L’augment de ràtios es tradueix en que ara hi hagen menys unitats i en el futur seran menys línies, debilitant el sistema educatiu públic valencià.

Com a grup de CCOO de docents dels centres educatius públics de Mislata volem donar a conèixer les següents consideracions:

Mobilització a Mislata per l'escola pública
1.- Rebutgem la supressió d’aquestes unitats i de qualsevol altra que es vullga fer en el futur en qualsevol col•legi públic de Mislata. Així ho varem defensar com a Comissions Obreres tant en la Direcció Territorial d’Educació com en el Consell Escolar Municipal de Mislata.

2.- La supressió de línia de valencià al CEIP Almassil suposa un atac als drets educatius i lingüístics dels xiquets i xiquetes, a més de que influirà negativament en les expectatives d'escolarització de moltes famílies i trencarà l'equilibri que hi ha entre la línia de castellà i la de valència al municipi en detriment de la línia en valencià.

3.- La supressió al CEIP Mestre Serrano és gravíssima. Suposaria el desmantellament d'un col•legi pioner en el tractament d'alumnes amb discapacitats auditives o problemes de comunicació.

4.- Considerem imprescindible la unitat de la comunitat educativa de tots els centres educatius front a les politiques neoliberals  de la Conselleria que propicien la competència entre nosaltres, perquè ens afecta a tots  els centres públics de Mislata  ja que la supressió de dos utitats produirà, el curs vinent, un augment de les ràtios de totes les unitats de tres anys al municipi.

5.- Entenem que ara és el moment de la mobilització, i impulsarem iniciatives de protesta unitàries amb mares, pares, docents i alumnat a Mislata. Ens reafirmem en la lluita contra les retallades que hem dut endavant aquests darrers anys.

Els efectes de l'arranjament escolar per al curs vinent confirma, ben a les clares, els temors i les denúncies fetes per CCOO PV sobre els efectes de l'anomenat "districte únic" al municipi. Aquestes retallades d’unitats i de centres també són conseqüència dels augments de ràtio a les aules. Els que treballem des del sindicalisme de classe afirmem que les retallades laborals i socials ens afecten a tota la comunitat educativa (pres/mares, professorat i alumnat). I per tant, les respostes han de ser col•lectives.









dijous, 16 de gener del 2014

Un ajust escolar contra les escoles públiques


Ja sabíem que l’arranjament escolar d’enguany seria un vertader atac a l’escola pública. Ara tenim els números.
Cal recordar que aquestes retallades d’unitats i de centres són conseqüència, entre altres, dels augments de ràtio a les aules. Per tant es confirma, com afirmem els que treballem des del sindicalisme de classe, que les retallades laborals i socials ens afecten a tota la comunitat educativa (pres/mares, professorat i alumnat). I per tant, les respostes han de ser col·lectives.

L’arranjament escolar que la Conselleria ens ha lliurat la Conselleria suposa la pèrdua de 129 unitats d’infantil. L’augment de ràtios es tradueix en que ara hi hagen menys unitats i en el futur seran menys línies, debilitant el sistema educatiu públic valencià.

D’aquesta manera tenim que les grans ciutats han perdut les següents unitats d’infantil:

Grans ciutats

ALACANT
1
ELX
1
CASTELLÓ
5
TORRENT
4
21
MISLATA
2


I per províncies

ALACANT
48
CASTELLÓ
27
VALÈNCIA
53


Dels centres i localitats de les que soc permanent sindical han estat arribant les respostes, les queixes i les alegacions. Cal que treballem tots i totes. Aci deixe el comunicat de la Coordinadora d'Educació de la Malva
La Comunitat educativa de la Malva-rosa s’oposa a la supressió d’un aula al Col·legi Públic Ballester Fandos
 Manifesta la seua voluntat de no ser submisa davant la LOMCE i davant les retallades, i manifesta el seu compromís de treballar col·lectivament per TOTS els centres educatius públics del barri.
 La Coordinadora d’Educació Malva-rosa, formada per la comunitat educativa de tots els centres educatius públics del barri (Col·legis Ballester Fandos, Blasco Ibañez, Cavite, Malva-rosa i IES Isabel de Villena, junt a l’Associació de Veïns “Amics de la Malva”), reunida ahir vol donar a conèixer els següents acords:
  • Mostrem el nostre rebuig a l’ajust escolar que ha presentat la Conselleria. Un veritable atac a l’escola pública, a les persones que hi treballem i a mares i pares que portem els nostres fills i filles a ella.
  • Aquest ajust pot suposar la supressió d’una unitat d’Educació Infantil per al Col·legi Públic Ballester Fandos, i una amenaça real d’eliminació d’aquest centre educatiu a la Malva-rosa a curt termini. Aquest fet suposa un atac directe a TOTA la comunitat educativa del barri i a TOTS els centres públics.
  • Per això, aquesta Coordinadora dona suport a les al·legacions presentades pel Consell Escolar del Ballester Fandos.
  • Malgrat les retallades, reconeguem el bon treball dels nostres mestres i professorat, i el compromís de pares i mares amb l’educació dels seus fills i filles i amb les escoles. Reconeixem la qualitat educativa dels col·legis i la quantitat de programes i iniciatives que es desenvolupen al llarg del curs per tal d’atendre la individualitat de cada alumne i alumna respectant la diversitat i la col·lectivitat
  • Ens comprometem a continuar desenvolupant iniciatives educatives per als xiquets i xiquetes de la Malva-rosa, i fer de noves en el futur: Carnestoltes festiu pel barri, formació del professorat, programes educatius i de préstec de llibres, etc. Per tal d’augmentar encara més el nostre nivell com a escola pública.
Malgrat les polítiques individualistes i competitives, la comunitat educativa de la Malva-rosa reconeixem que l’amenaça d’eliminació d’un centre educatiu del barri és un problema global i ens comprometem a defensar col·lectivament TOTS els nostres centres.
El CEIP Ballester Fandos sempre s'ha caracteritzat pel seu compromís amb l'escola pública

dijous, 2 de gener del 2014

Imaginem i organitzem la insubmissió a la LOMCE

“La revolució no es fa, s'organitza”.

Recentment el ministre d'Educació Wert va manifestar en una entrevista en un programa de televisió que “l'estat de dret no admet la insubmissió, la LOMCE es va a aplicar". No obstant jo considere per contra que “l'estat de dret no admet a Wert, i la insubmissió es va a aplicar”.

D'una banda, s'ha culminat l'aprovació de la LOMCE en el seu procés parlamentari. Per un altre, hem culminat el primer procés d'acumulació de forces en defensa de l'educació pública per part de la comunitat educativa mitjançant manifestacions, vagues educatives, assemblees sindicals i de plataformes. Ara s'obri un segon escenari. Anem a començar el capítol dos de la lluita contra les retallades i contra la LOMCE. La xicoteta (o gran) història de la defensa de l'educació per a tots i totes escriu nous episodis: anem a ser espectadors o protagonistes?


Ara toca imaginar i organitzar la desobediència a la LOMCE des de les escoles i els carrers. Per a impedir o dificultar la posada en pràctica de polítiques educatives contràries a l'alumnat i als i les docents. Plataformes, sindicats i organitzacions polítiques ja estan ideant estratègies de desobediència civil. Jo proposaria alguns criteris perquè les elaborem junts i juntes:

- Que impliquen a quants més membres de la comunitat escolar millor.
- Que tinguen ampli consens entre els col·lectius convocants (no llançar moltes i confuses idees, sinó poques, contundents i clares)
- Que qüestionen el fons retrògrad de la LOMCE sense posar en dificultat el servei educatiu públic.
- Que siguen educatives.


Ens atrevim a proposar mesures concretes de resistència?