dimarts, 23 de juliol del 2013

Vacances, lectura i bon rotllo

Com l'any passat, recomane unes lectures estivals i bon rotllo aquestes vacances!


  1. En particular, recomanaria el blog del meu amic Rafa Garzó "Marx desde cero". 
Per a aprendre una mica de marxisme. Especialment les últimes entrades sobre Gramsci, que crec que pot tornar a ser un referent per a la reflexió i per a les oposició al capitalisme. Vos deixe el llibre de Rafael Díaz-Salazar "El Proyecto de Gramsci"

  

2. També recomane posar-se al dia amb els temes relacionats amb el deute. Pense que el tema del deute serà determinant ara i en el futur.
- Plataforma Auditoria Ciutadana del deute

Cada mesura que imposen és la solució per a tots els nostres problemes, però una vegada obtinguda cedeix el seu lloc a una nova imposició que torna a presentar-se com la solució a tots els nostres problemes, que una vegada obtinguda cedeix el seu lloc a una altra nova demanda… i així en una cadena interminable d'imposicions que garanteix el flux i creixement dels seus beneficis a costa de la destrucció de l'Estat i de les condicions de vida dels quals solament tenim i depenem del nostre treball. 

Per açò totes aquestes mesures són interminables. No té sentit esperar i esperar a que arriben “temps millors”. El deute garantirà que també en el futur hi haja una supremacia dels rics sobre la classe treballadora. El que estan fent realment és desmantellar l'Estat i transvasar rendes dels pobres als rics.

L'experiència del deute extern (deute etern) en els països llatinoamericans hauria de fer-nos pensar que la millor opció per a fer front ara a les retallades i la injustícia de la crisi és la nostra oposició decidida, i que la millor opció per al futur és advertir-los que no pensem pagar un deute que és il·legítima.


Vacances, lectura i bon rotllo




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada