dimecres, 24 d’abril del 2013

Llistat de Tancaments 25 Abril a les Comarques de l'Horta (València)


El 25 d'abril la Plataforma estatal en defensa de l'escola pública llança la convocatòria de tancaments reivindicatius en els centres. 

Ací teniu una llista provisional de centres de localitats de les comarques de l'Horta (les comarques i localitats on sóc permanent sindical, o algunes properes) que sabem que es realitzaran tancaments. En alguns centres i localitats els tancaments seran en altres dies (el cas de barris del Marítim o de Patraix en València). I per descomptat en altres comarques del País Valencià també es realitzaran.
  • IES LA GARRIGOSA MELIANA 
  • COLES DE XIRIVELLA
  • MUSEROS
  • COLES I IES ENRIC VALOR DE PICANYA
  • CEIP JOAN XXIII CATARROJA
  • CEIP JAUME I de CATARROJA
  • CEIP ORBA d'ALFAFAR: de 17h a 19:30h (Cartell humà No a la Llei Wert)
  • CEIP LA FILA d'ALFAFAR
  • CEIP JUAN ANTONIO MARTINEZ TORRES Aldaia
  • IES MOLÍ del SOL MISLATA
  • IES 25 d'ABRIL d'ALFAFAR de 18 a 20h
  • CEIP LLUIS VIVES de MASSANASSA.
  • IES SERRA PERENXISA de TORRENT: 19h amb Xerrada LOMQE per Miquel Soler
  • IES d'ALBAL
  • IES l'OM de PICASSENT
  • CEIP CIUTAT DE CREMONA d'ALAQUAS
  • CEIP 9 d'OCTUBRE d'ALCASSER
  • IES MASSAMAGRELL

Fonts: Plataformes locals i afiliació dell sindicat als centres

Aquesta iniciativa, com diem, està coordinada a nivell estatal i forma part del calendari de mobilitzacions que inclou la Jornada de Vaga General en l'educació del 9 de Maig contra les retallades i la LOMCE.


dimecres, 17 d’abril del 2013

El linxament no és una pràctica sindical: Una altra política és posible

Durant els primers dies d'Abril s'han produït una sèrie d'atacs de diferent índole contra la FE CCOO PV i contra els seus permanents sindicals. El 3 d'Abril la nostra organització va signar, al costat d'altres sindicats amb els quals formem una majoria sindical, l'acord que regularà les borses d'interins fins a 2015. Durant els dies previs es va propiciar un ambient molt agressiu, de molt baix perfil polític, ofensiu i sovint insultant contra algunes organitzacions sindicals. El citat dia unes 50 persones van increpar verbal i físicamente a varis dels meus companys quan eixien de la reunió, havent de pujar corrent en taxi per a allunyar-se del lloc. 

Sobre les raons per a la signatura o no de l'acord no vaig a entrar en aquests moments (l'explicació de l'acord està en un altre lloc del blog), perquè seria tractar de veure algun tipus de "explicació" política a les agressions. Simplement dir que es van confrontar dues estratègies sindicals legítimes.


Els dies posteriors, continuant amb aquesta dinàmica, en alguns fòrums d'internet diverses persones van continuar amb la campanya de linxament de nou a la nostra organització i als seus permanents. "T'havia d'haver partit la boca" "fills de puta" , "ho aneu a pagar", "quedeu-vos amb les seues cares" (sic).

Els agressors són radicals?. Una vegada presentada la situació ara passem a la valoració dels esdeveniments, podem qualificar aquests actes de radicals?. Si per "radical" s'entén anar a les arrels dels fets, descobrir les causes dels problemes, sens dubte el que hem l'explicat no pot ser qualificat de radical de cap manera.

Radicals en el context de les retallades als serveis públics és qui descobreix la connivència de les polítiques neoliberals amb els intresos de la classe burgesa en el context del capitalisme. Qui globalitza les lluites defensant als sectors més febles de la Classe Treballadora a cada moment. En aquest sentit tots/as estem convidats a la radicalitat (a cercar les arrels dels problemes). 

Els actes abans descrits són de tot menys radical. És necessari recordar que l'oposat a radical és superficial. L'invers de cercar les arrels és quedar-se en la superfície.

Una vegada descartat que aquestes actituds siguen radicals caldria preguntar-se: les agressions són extremistes?. És a dir, si encara sent superficials (des del punt de vista polític), els seus actes són extrems, exagerats, desproporcionats. Pense que podria ser. Perquè actuar d'aqueixa manera, amb aqueixa histèria, enfront dels representants d'els treballadors que han animat la lluita contra les retallades durant els últims anys, i no enfront de la Conselleria que és qui porta endavant precisament aquestes retallades, no solament és actuar amb falta d'anàlisi i ignorància, sinó amb extremisme desenfocat i mancat de consciència (de classe). 

En resum, les agressions del dia 3 d'Abril i dies posteriors als companys de la FE CCOO PV són tot el contrari de radicals, en tot cas extremistes, però fonamentalment pròpies de persones mancades d'anàlisis, superficials en allò polític i violentes.

La nostra responsabilitat front les agressions als companys i companyes és la solidaritat de classe i el suport mutu. Si ens toquen a un, ens toquen a tots. I exigeix a les organitzacions que van convocar la concentració on es van produir algunes de les agressions que condemnen totalment aquests fets, i s'allunyen d'aquestes pràctiques. Que les denuncien de manera absoluta. El moviment sindical, per l'escola pública i contra les retallades ho requereix. Donaran un molt mal exemple polític en cas contrari.

En temps de desprestigi de la política, hem de fer un esforç per a no caure en la dinàmica de linxament. 

No podem fer el joc al neoliberalisme antisindical.

La discrepància és lògica i legítima. El desprestigie del sindicalisme no.

Hem de defensar el sindicalisme de classe en l'ensenyament públic.

Una altra política és possible. 

Cal incorporar-se i prestigiar el sindicalisme i la política.


divendres, 12 d’abril del 2013

Què diu l'acord d'interins?

Els últims dies s'ha creat molta expectació sobre el tema de l'acord d'interins. La tensió en el debat sobre la signatura o no d'aquest acord de mínims ha resultat excessiva sens dubte.


Però, què diu realment l'acord? Quins drets recupera? Perquè es diu que és un acord en defensa del professorat interí?


Avanços més importants:

  • Protecció per a la gent amb més serveis: estabilitza col•lectius vulnerables, els de més antiguitat, que solen ser les persones més majors
  • Recupera el pagament dels mesos d'estiu en les vacants
  • Més temps per a preparar l'oposició per a les persones obligades a presentar-se (la convocatòria de 2014 s'ajorna a 2015)
  • Augmenta el temps permanència en el lloc actual al col•lectiu a rebaremar
  • Permet el control de la seua aplicació per l'existència de la comissió de seguiment,
  • Enforteix la negociació col•lectiva per què no deixa en mans de la Conselleria les condicions del professorat interí



A la Federació d'Ensenyament de CCOO PV ha elaborat varies publicacions amb informació que vol respondre a moltes de les qüestions que la gent està consultant:

Us deixem els quadres explicatius de l'acord:







En resum: 
  1. Amb la signatura d’aquest acord de mínims no estem avalant la política educativa del Govern Valencià, que seguim i seguirem combatent. 
  2. El que fa és donar cobertura a molta més gent de la que el decretàs hauria afectat.
  3. Fa més de 20 anys que la signatura d’acords ha donat estabilitat al col.lectiu
  4. Continuem lluitant per l’augment i adequació de les plantilles de l’ensenyament públic valencià
Podeu escoltar a Miguel Angel Vera, el Secretari General de la FE CCOO PV, com explica en la SER l'acord d'interins.

I finalment, sí algú vol conèixer el text sencer, el podeu consultar ací.


Aturem les agressions al professorat interí, defensem l'escola pública!!