dimecres, 7 de desembre del 2011

CEIP Malva-rosa: L'educació és un dret, no un negoci.


Amb aquest eslògan “l'educació és un dret, no un negoci” o amb l'eslògan “l'educació no és una despesa, és una inversió”, es ve manifestant el professorat madrileny al llarg de 9 dies de vaga general en el seu sector des de començament de curs en defensa de les seues condicions laborals i en defensa de l'escola pública.


També en el barri de la Malva-rosa s'identifiquen amb aquest lema. Perquè davant la necessitat de construcció d'un nou centre per al Col·legi Públic que porta el nom del barri, saben que la seua reivindicació passa per un edifici en condicions, i no pel projecte de construcció d'un col·legi de gestió privada, d'aquells que el Conseller d'Educació ha dit que pensa construir més de 30 en aquesta legislatura. D'aqueills que diuen eufemísticament CIS (Centres d'Iniciativa Social)



 Vista general del pati del CP Malva-rosa.
En realitat un pati interior de les finques dels voltants


En realitat es troben entre dos focs, com a molts altres centres del País Valencià. D'una banda saben que les seues infraestructures necessiten una remodelació absoluta, o simplement necessiten ser substituïdes per unes adequades al segle XXI (patis que són mers celoberts de les finques, passadissos de les aules entre els banys dels alumnes, etc.). I per un altre són conscients que la situació de crisi, i sobretot com s'està gestionant, ens porta a propostes de privatització i retalls de la despesa pública en serveis tan bàsics com a escoles i hospitals.


Davant aquestes dues situacions, què fer? Demanar un col·le nou i que acaben fent un de privat en el barri?: Parlem amb la directora en l'assemblea de CCOO en el seu centre divendres passat i ella no ho creu, en aquests barris no està el negoci (insistim que per a les empreses privades de gestió dels CIS l'educació és un negoci). Però el problema d'un nou centre escolar segueix damunt de la taula.



Pancarta a la porta d'entrada del Col·le

Mentre, mantenen la pancarta per un col·le nou en la porta d'entrada dels xiquets i xiquetes del col·le. És una manera d'educar a l'alumnat, a mares i pares i al veïnat que l'única batalla que es perd, és la que s'abandona.


En Facebook:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada