divendres, 18 de novembre del 2011

CEIP Pare Jofre: un exemple de Col·legi Públic


     Anar a visitar o a fer una assemblea sindical al Col·legi Públic Pare Jofre a El Puig val realment la pena. L'edifici és tot un exemple d'on i com haurien de construir-se els col·les.

     Es tracta d'un projecte de Col·legi que té el seu origen en la IIª República, està situat en el casc antic, a dalt d'una petita muntanya. Sembla que situaren precisament on ha d'estar la cultura en aquesta societat. Des d'alli es veu el poble i una mica dels voltants. El pati és en un ambient propi de bosc mediterrani.



 
Segons diuen a la seua web:
"La nostra escola va ser dissenyada en temps de la Segona República, cap el 1933, seguint el corrent racionalista del GATEPAC (Grup d’Artistes i Tècnics Espanyols per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània) que fixava els paràmetres ideals per als edificis escolars: edificis en contacte amb els elements naturals, ben ventilats i assolellats, obert a un exterior poblat d’arbres, aïllats de les vies de circulació”.
          La seua construcció fou interrompuda per la Guerra Civil. Finalment, fou inaugurat en octubre de 1941."

  



     És un col·le relativament xicotet, d'una linea. Quan he fet assemblees m'ha semblat que el professorat és progressista. I sempre he sigut ben acollit. Us deixe algunes fotos per a que pugau fer-vos una idea.







1 comentari:

  1. Recorde molt bé aquest col.legi quan anava a fer assemblees. el pati era molt relaxant i la gent de principi dels 90 era molt acollidora. I el emplaçament inmillorable.
    Salut i bona tasca

    ResponElimina