dimarts, 28 de maig del 2013

La gent de l'Horta Nord s'organitza contra les retallades

Des de fa uns dos anys un grup de persones amb diferents experiències en col·lectius veïnals, socials i sindicals, es vénen reunint per a fer front a les retallades des de la Comarca de L’Horta Nord.

En aquests moments l'activitat de la Plataforma “No retalladles” HortaNord és molt intensa: xarrades contra la LOMCE, viatge reivindicatiu en trenet per un transport públic de qualitat, tancaments i concentracions educatives, xarrada sobre sanitat o energia entre unes altres. 

La Plataforma es reuneix en l'Associació de Veïns d'Albalat dels Sorells i des d'allí es coordinen les activitats, o s'informa de les iniciatives en les localitats. En aquestes reunions acudeixen tant treballadors i treballadores dels serveis públics, com a veïns de les localitats, units en la lluita per la defensa dels serveis públics. De Museros, Albalat, Meliana, Almàssera, Rafelbunyol, Puçol,…

Reunió de la Plataforma de l'Horta Nord
En la reunió del passat divendres 24 de maig vam estar valorant les activitats realitzades des de l'anterior trobada (vaga educativa, xarrades i la marxa pel transport públic), i planificant les iniciatives per a aquest final de curs. A més es va plantejar la recollida de signatures i al·legacions sobre temes com l'accident del Metre de València, o la defensa del transport públic. A més es tracta d'arreplegar i analitzar les retallades que concretament estan afectant als serveis públics de L'Horta Nord.

Marxa reivindicativa pel transport públic
En cada comarca cal organitzar la resistència contra les polítiques antisocials.

Més informació:

dilluns, 27 de maig del 2013

Sobre les Vagues de Consum


La Societat Consumista i les Vagues de Consum com a eines de lluita.


Article aparegut a la revista TE del mes de maig de 2012

Entre altres mobilitzacions que els treballadors dels serveis públics hem viscut els últims mesos, es troba la convocatòria d'una Vaga de Consum que es va realitzar el passat 18 de febrer de 2012. Crec que pot ser moment de reflexionar sobre aquesta i altres mesures semblants de mobilització.

El present article tracta d'impulsar reflexions sobre quin paper juga el consum en les societats complexes com la nostra, i tractar de justificar perquè avui poden ser interessant desenvolupar mobilitzacions globals que abasten el Consum.

La societat de consum: de persones productores a consumidores.

La revolució tecnològica va suposar un increment de la productivitat. I aquest fet va propiciar una reestructuració de tot el sistema productiu, on el sector serveis (entre el qual ens trobem l'ensenyament) guanya cada vegada major protagonisme. D'altra banda, aquest mateix notable creixement de la productivitat exigeix que s'augmente notablement la capacitat de consumir, per a poder seguir produint i obtenir major benefici econòmic privat, que és l'objectiu darrer del sistema.

El creixement de la producció va necessitar l'increment constant del consum i va donar origen a la societat consumista. És necessari en aquest procés canviar la identitat de les persones, és necessari construir consumidors perquè la producció no s’ature. Si la revolució industrial va suposar un procés de crear a el “productor”, la revolució tecnològica va suposar un procés de crear a el “consumidor”. I ara es necessiten productors i consumidors.



Quan parlem de consum no ens referim a anar a comprar el que es necessita perquè eixa és una tasca productiva (la referència més habitual és una mestressa de casa que va a fer la compra en la tenda del seu barri). Consumisme és una forma concreta d'entendre, orientar i viure el consum. I va més en la línea de fer shopping.

Afegim que la identitat i la cultura consumistes són coherents amb la cultura dominant i el model de mercat de treball: Les persones han d'assumir les característiques d'un producte de consum, açò és: elegible, flexible, substituïble i prescindible (igual que una caixa de llet en el prestatge d'un supermercat). El treball és una mercaderia en el sistema de producció capitalista, i adquireix les característiques d'una mercaderia en la societat de consum actual.

Per açò la tendència actual en les reformes laborals és substituir el dret laboral pel dret mercantil, doncs el contracte mercantil garanteix la capacitat d'elecció i utilització dels treballadors com a autèntics productes de consum.


Les Vagues de Consum poden ajudar a posar en qüestió l'ordre producció-consume.

Si abans hi havia vagues de producció i de serveis, en un món on la producció era el centre de l'existència, avui són possibles les vagues de producció i les vagues de consum. Perquè estem en una societat on la producció, però també el consum, són el centre de l'existència.

D'altra banda, hem de recordar que el “boicot” és una pràctica pròpia del Moviment Obrer i dels Moviments Socials. El boicot va jugar un paper important en lluites contra l'Apartheid a Sud-àfrica o en l'Índia, i en lluites més properes com les del Moviment Antimilitarista contra el Servei Militar dels anys 90, també en les lluites obreres en la península a principis de segle i en la transició (recordeu la vaga de tramvies a Barcelona a la fi dels ’50 per exemple).

En aquestes intervencions socials poden participar treballadors i treballadores en actiu, i també persones aturades o apartades del procés de producció. Elles són també Classe Treballadora, estan molt afectades per les reformes laborals o per les retallades en serveis públics, i són quasi 5,4 milions en l'estat espanyol.

Algunes potencialitats:
●          Poden ajudar a assenyalar les causes de les injustícies fora del procés productiu concret (fàbrica o empresa de serveis)
●          Poden ajudar a canviar estils de vida.
●          Poden participar altres actors socials: persones aturades sobretot, però també estudiants, mestresses de casa, etc.

En resum, les vagues de consum comporten unes potencialitats que encara no s'ha explorat en profunditat. Les revoltes dels pròxims temps en defensa de l'estat social i contra la precarització necessitaran aquestes i altres formes de lluita noves que responguen a la Classe Treballadora avui i a les noves formes de control.

dilluns, 13 de maig del 2013

9M demostració de força educativa en els carrers de València

Impressionant manifestació de la Jornada de Vaga General Educativa a València. Presència destacada del bloc de la FE CCOO PV. 

La FE CCOO PV va participar juntament amb FETE-UGT PV en la manifestació unitària del 9M amb un bloc propi cohesionat i combatiu. Colla de música, megàfon i cançons, cabuts i un cordó ampli al costat de la pancarta. Els cabuts de Merkel i Rajoy, van estar presents en tots els mitjans l'endemà, i juntament amb la Colla de dolçaina i tabal.




Destaquem les parades que es van fer front al Deutsche Bank, i enfront de la seu central de Bankia, on es va realitzar un minut de silenci en record de les persones mortes com a conseqüència de suïcidis en processos de desnonament.

També caldria destacar la impressionant entrada del bloc de CCOO en el lloc de la capçalera de la manifestació.

Us deixem alguns vídeos en els quals es pot veure algun d'aquests moments.




Èxit el 9 de maig: Amb vosaltres, sí es pot!

divendres, 10 de maig del 2013

Seguiment de la VAGA del 9M centre a centre

Com en altres ocasions, oferim el resultat de la VAGA en alguns dels centres dels quals sóc delegat sindical:

Con los datos recogidos por nuestra parte a lo largo de toda la mañana, hasta las 12:00h, hemos exptrapolado un seguimiento del 65%. En enseñanza concertada remarcamos el alto seguimiento en las cooperativas. Hemos de tener en cuenta el profesorado que obligatoriamente ha de permanecer en los centros en servicios mínimos.

CENTRE
LOCALITAT
SEGUIMENT
IES La Patacona
ALBORAIA
38%
MANUEL GONZÁLEZ MARTÍ
BENIFARAIG-Valencia
93%
CEIP LES ARENES
VALÈNCIA
67 %
C.E.I.P. VTE. BLASCO IBÁÑEZ
VALÈNCIA
33%
CP Malva-Rosa
VALÈNCIA
93%
IES Foios
FOIOS
65 %
CEIP El Crist
MELIANA
80%
CEIP Verge del Rosari
MASSAMAGRELL
27 %
CEIP Jaume I
MISLATA
40 %
IES La Moreria
MISLATA
50%
IES Molí del Sol
MISLATA
66% 













Per a valorar aquestes dades hem de tenir en compte diverses coses:

-          Els serveis mínims redueixen l'impacte del seguiment de la vaga. Per a conèixer l'impacte total de hauria d’augmentar-se el seguiment en tots els centres lleugerament amb la gent que va estar de serveis mínims i volia fer vaga.
-          La font de les dades oferides són dels mateixos centres: els seus equips directius i afiliats de CC.OO en ells.
-          Apareixen només alguns dels centres que ens van fer arribar la seua informació.


diumenge, 5 de maig del 2013

Activitat a barris i localitats de València cap a la Vaga educativa del 9 de maig


Llistat d'algunes iniciatives als barris i localitats de les comarques de l'Horta per a preparar la vaga educativa del 9 de maig

Horta Nord 
Tancament a l'IES La Garrigosa de Meliana
S'han fet tancaments promoguts per la comunitat educativa en centres de Massamagrell, Meliana i Foios entre altres. En particular el tancament en l'IES La Garrigosa va comptar amb presència d'unes 40 persones i va consistir en una Assemblea participada en la qual es va reflexionar sobre la LOMCE i es va animar a la creació de piquets per al 9M en Meliana.
La Plataforma “NO retalladles Horta Nord” (on participem organitzacions sindicals al costat d'Associacions Veïnals, treballadors i usuaris dels serveis públics) ja es va reunir a mitjans d'Abril per a donar també el seu suport a la Vaga General Educativa.
A més s'han realitzat Assemblees de la FE CCOO PV en l'IES Francesc Badia de Foios i en el CEIP El Barranquet d'Almàssera amb una alta participació del professorat.



Marítim
Assemblea al CEIP Les Arenes
S'han realitzat Assemblees convocant a la Vaga en centres de la zona del Marítim de València com l'IES El Grau o el CEIP Mare Nostrum, a més de fer propaganda en altres centres de la zona.
I per descomptat l'Assemblea unitària en el CEIP Les Arenes com en altres ocasions semblants. Van participar uns 40 mestres de la zona en representació de col·les com el Blasco Ibañez, Ballester Fandos, Cavite, Les Arenes i Malva-rosa. En ella es va reflexionar sobre les retallades en educació, la LOMCE, i els motius per a la vaga.
A més la Coordinadora d'Educació de la Malva-rosa ha realitzat una assemblea de pares i mares, va convocar l'assemblea de treballadors i treballadores abans esmentada, ha organitzat un tancament en el CEIP Ballester Fandos el 7 de Maig, i ha convocat a participar en el piquet educatiu del dia de la vaga pels carrers del barri (a les 10h davant l'IES Isabel de Villena)
Convocatòries de la Coordinadora d'Educació Malva-rosa


Mislata:
Full de la Coordinadora de Mislata
Com a conseqüència de l'Assemblea de la FE CCOO PV el passat 2 de Maig a Mislata, i amb suficient gent i representativitat com per a proposa inicitives al voltant de la VAGA del 9 de Maig, la Coordinadora d'Ensenyament de la localitat ha preparat un escrit i ha elaborat una sèrie de propostes amb aquesta convocatòria:

UNEIX-TE EL 9 DE MAIG A LES NOSTRES REIVINDICACIONS!

  PEL MATÍ, A L’HORA D’ENTRADA ALS CENTRES EDUCATITUS CONCENTRACIONS INFORMATIVES A LES PORTES
  A LES 10’00h TROBADA A LA PLAÇA DE L’AJUNTAMENT DE MISLATA
  A LES 18’00h, ENS VEIEM A L’ENTRADA DE METRO DE MISLATA(NATRA) PER A ANAR JUNTS A LA MANIFESTACIÓ (A LES 19’00h PLAÇA SANT AGUSTÍ), O A LES 18’45h EN  LA PORTA DE LA FNAC.

També es va acordar que desde la FE CCOO PV convocariem Assemblees al CEIP El Cid i a l'IES Martí Soler. A la resta de centres l'afiliació i la gent activa també en faria. 

Com sempre, desde la FE CCOO PV animem a la participació en la Jornada de VAGA i a les iniciatives d'aquesta Coordinadora. 

Recordeu tots i totes que el 8 de maig, dia previ a la VAGA, cal participar en la marxa reivindicativa "NO a les retallades, Aturem la LOMCE" que ix a les 18h des de l'IES Benlliure.
Descarrega ací el cartell.



I el dia 9 organitzem piquets en les portes dels centres a primera hora. La gent que vulga pot participar en el piquet de la Malva-rosa (a les 10h en l'IES Isabel de Villena)

dijous, 2 de maig del 2013

Materials per a la difusió de la Vaga del 9 de Maig



Ací teniu un munt de material per a poder fer lliure difusió de la convocatòria de vaga del 9 de Maig.


Cartells:



Bàners per a les xarxes socials



Cartells unitaris de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament



Campaña “Aturem la LOMCE” de les Federacions d'Educació de Catalunya, Illes Balears i País Valencià




Entrevista en Ràdio Nacional a Miguel Angel Vera



Preparem en cada centre educatiu la VAGA del 9 de Maig


Acció Sindical a l’ensenyament
Setmana del 29 d’abril al 3 de maig
1 setmana per a la VAGA general del 9 de Maig

Dimarts 30 abril:
-            11:00h Roda de premsa
-            Presentació Llibre-document “Más y major educación para tod@”

Dimecres 1 de Maig:
-            11:30h Manifestacions dia Internacional de la Classe Treballadora


Dijous 2 de Maig
-            10:45 Assemblea a l’IES Francesc Badia de Foios
-            12:30h Assemblea a CEIP El Carraixet Almàssera
-            Acció Sindical als Centres de L’Horta Nord
-          -----------------------------
-            17:30h Assemblea tots els Centres Educatius MISLATA

Divendres 3 de Maig
-            10:40h Assemblea a l’IES El Grao
-            13h Assemblea conjunta dels col·les del Marítim de València al CEIP Les Arenes


Participa a les Assemblees convocades per CC.OO. al teu Col·legi o Institut