dimecres, 26 de setembre del 2012

El conflicte del transport escolar


Entre el conjunt de retallades que estem patint els treballadors i treballadores, pares, mares i alumnat, hi ha un que les setmanes d'inici de curs està resultant especialment feridor: la supressió del transport escolar en molts centres educatius per a l'alumnat d'infantil.

Les conseqüències de la retallada en transport escolar suposa que alguns alumnes i alumnes de 3, 4 i 5 anys no puguen pujar a l'autobús del col·le, mentre els seus germans o companys sí puguen fer-ho. El Decret del 18 de Julio de la Conselleria d'Educació regula aquesta retallada.
Amb els canvis d’enguany les beques de transport no van asociadse a les de menjador, sino que es limites a cumplir estrictament la nova normativa. Això obliga a no transportar els alumnes que tinguen el seu domicili a més de 3 kilómetres. les conseqüències són desastroses en determinats centres. Volen enfonsar-nos i cal parar-los.

Marxa de la Comunitat educativa de Benifariag pel transport escolar

Vàrem estar en Benifariag acompanyant a la Comunitat educativa en la seua protesta a l'inici de les classes. Allí estiguerem unes 200 persones amb 2 carros tirats per muls que carregaven a alguns xiquets i xiquetes, i moltes motxilles. Des de les pedanies dels voltants es van sumar més persones, I l'arribada al centre va ser molt emocionant: la resta d'alumnat i mestres ens van rebre amb un llarg aplaudiment. Després d'aquesta mesura de pressió necessària, les converses posteriors van permetre desbloquejar el conflicte i en l'actualitat ja s'ha reposat el servei de transport.


Els coles de El Saler lluitant sota la plutja

També vàrem estar en El Saler la setmana següent. La Comunitat educativa del CEIP Santangel i de l'IES El Saler va convocar una marxa que va eixir a les 8h del matí sota una fina pluja. Malgrat les dificultats, unes 500 persones vàrem recórrer 4 quilometres a peu, col·lapsant la carretera de El Saler. Aquest conflicte segueix obert i serà necessari per part de la FE CCOO PV que seguim al costat d'ells i elles.

Altres llocs on han patit estes agressions, han sigut Xiva, L’Eliana i Oriola, entre altres. A La Pobla de Vallbona també s’han produït marxes de xiquets acompanyats de mares i pares entre bancals, per camins forestals i sèquies. Hi ha hagut identificacions de manifestants per part de la Guàrdia Civil.


Però el problema de fons té a veure amb la línia d'intent de desmantellament de l'estat social, i amb el procés de retallades en la nostra escola pública. El neoliberalisme i les seues polítiques passen per sobre dels nostres salaris, dels nostres drets... i per descomptat del transport escolar per a l'alumnat que ho requereix si fóra necessari.

Ara caldrà veure com queden els menjadors escolars i altres serveis propis d'una escola pública de qualitat. El tema del menjador escolar és especialment preocupant, la Conselleria també ha tret noves normatives, algunes quan el curs ja està en marxa, que concreten les retallades en aquest tema tan sensible. Per la nostra banda, també caldrà estar a l’aguait.




divendres, 21 de setembre del 2012

Ocupació de la Universitat València en l'acte d'obertura de curs


Representants de la Plataforma en defensa de la Universitat Pública arriben amb la pancarta fins a l'interior. Els estudiants lligen un manifest.


300 persones realitzen una asseguda en la porta de la Universitat de València, Carrer de la Nau. Després ocupen l'edifici on se celebra l'acte oficial d'obertura del curs 2012-13.

en la porta de entrada
 

els i les estudiants lligen un manifest
i entren!!



dilluns, 17 de setembre del 2012

Crònica valenciana del 15S


Eixim del barri Jose i jo a les 4:30h del matí... quina son!!!

15 S a les 4:37 del mati en el cotxe

filas d'autobussos front la Porta d'Alcalà
L'hora prevista d'eixida són les 5h del matí i la fila d'autobusos ja està preparada en l'Albereda. Ací ens trobem amb la gent de la Federació d'Ensenyament, amb les mestres i profes de Burjassot, amb la gent de Foios, de València, etc. En total anem 4 autobusos des de València d'Ensenyament, però 200 en total des d'el País Valencià, i més de 850 de tots els punts de l'estat cap a Madrid.

La Plataforma per l'Escola Pública del País VAlencià
Després de 5 hores de viatge endormiscats arribem a Madrid i aparquem enfront de files immensa d'autobusos. Ramón ens informa per la megafonia de l'autobús el recorregut de la columna del País València, i l'hora d'eixida... cap enllà que ens anem!!. 

En la Manifestació tinc la responsabilitat de representar a la FE de CCOO del PV en la Plataforma en Defensa de l'Escola Pública valenciana. Però amb tantísima gent pels carrers... com trobar-se amb la resta de companys de la Plataforma?. Em pose la nostra samarreta per l'escola pública i comencem a donar voltes cercant-nos. 

Mentre, la columna del País València ix cap al punt de trobada amb les altres columnes: andalusos, extremenys i catalans conflueixen amb les marees feministes, pels serveis públics i per l'escola pública. Madrid està col·lapsada al trànsit, només hi ha persones amb banderes pels carrers i gens de cotxes.

Per fi ens trobem tota la gent de la Plataforma. Ha costat moure'ns, perdre'ns i cridar-nos per telèfon. Però estem contents d'ajuntar-nos amb la nostra pancarta groga amb la columna valenciana. Mogolló de fotos!! Llàstima que el recorregut fóra tan curt: de seguida arribem a la plaça de Colón que està abarrotada.

els carrers del centre de Madrid tallats al trànsit
Així que aprofitem la resta del matí per a donar voltes pel centre de Madrid, juntament amb centenars de milers de persones fartes de les retallades i contrareformes laborals, i amb esperança d'un canvi de polítiques econòmiques. El temps acompanya, perquè ha eixit un dia de sol molt bo.

El Congres dels Diputats
A més del bon ambient i les cares felices de veure la revolta en el carrer enfront de les polítiques neoliberals, indigna la presència de desenes de furgonetes de policia i la vigilància a cavall protegint la seu del PP. I encara més cridaner és l'impressionant cordó policial que envolta diverses pomes al voltant del Congrés dels Diputats: la seu on resideix la “voluntat popular” (!).

La seu del PP al carrer Genova el 15S

Després dels entrepans en el parc i el cafenet en el bar amb Roberto, Maria i Jose, ens pugem a l'autobús amb la resta de la gent cansats i satisfets.

Tornant del viatge
Ja de nit arribem a València. Els pròxims passos poden ser el Referèndum, les mobilitzacions per l'escola pública i s'avisa d'una possible vaga general. Allí estarem!!.


Més fotos d'un company ací

dimecres, 12 de setembre del 2012

El conflicte del transport escolar


Aparegut a la TE d'octubre de 2012


Entre el conjunt de retallades que estem patint els treballadors i treballadores, pares, mares i alumnat, hi ha un que les setmanes d'inici de curs està resultant especialment feridor: la supressió del transport escolar en molts centres educatius per a l'alumnat d'infantil.

Les conseqüències de la retallada en transport escolar suposa que alguns alumnes i alumnes de 3, 4 i 5 anys no puguen pujar a l'autobús del col·le, mentre els seus germans o companys sí puguen fer-ho. El Decret del 18 de Julio de la Conselleria d'Educació regula aquesta retallada.
Amb els canvis d’enguany les beques de transport no van asociadse a les de menjador, sino que es limites a cumplir estrictament la nova normativa. Això obliga a no transportar els alumnes que tinguen el seu domicili a més de 3 kilómetres. les conseqüències són desastroses en determinats centres. Volen enfonsar-nos i cal parar-los.

 Vàrem estar en Benifariag acompanyant a la Comunitat educativa en la seua protesta a l'inici de les classes. Allí estiguerem unes 200 persones amb 2 carros tirats per muls que carregaven a alguns xiquets i xiquetes, i moltes motxilles. Des de les pedanies dels voltants es van sumar més persones, I l'arribada al centre va ser molt emocionant: la resta d'alumnat i mestres ens van rebre amb un llarg aplaudiment. Després d'aquesta mesura de pressió necessària, les converses posteriors van permetre desbloquejar el conflicte i en l'actualitat ja s'ha reposat el servei de transport.

També vàrem estar en El Saler la setmana següent. La Comunitat educativa del CEIP Santangel i de l'IES El Saler va convocar una marxa que va eixir a les 8h del matí sota una fina pluja. Malgrat les dificultats, unes 500 persones vàrem recórrer 4 quilometres a peu, col·lapsant la carretera de El Saler. Aquest conflicte segueix obert i serà necessari per part de la FE CCOO PV que seguim al costat d'ells i elles.

Altres llocs on han patit estes agressions, han sigut Xiva, L’Eliana i Oriola, entre altres. A La Pobla de Vallbona també s’han produït marxes de xiquets acompanyats de mares i pares entre bancals, per camins forestals i sèquies.

Però el problema de fons té a veure amb la línia d'intent de desmantellament de l'estat social, i amb el procés de retallades en la nostra escola pública. El neoliberalisme i les seues polítiques passen per sobre dels nostres salaris, dels nostres drets... i per descomptat del transport escolar per a l'alumnat que ho requereix si fóra necessari.

Ara caldrà veure com queden els menjadors escolars i altres serveis propis d'una escola pública de qualitat. El tema del menjador escolar és especialment preocupant, la Conselleria també ha tret noves normatives, algunes quan el curs ja està en marxa, que concreten les retallades en aquest tema tan sensible. Per la nostra banda, també caldrà estar a l’aguait.



divendres, 7 de setembre del 2012

Comencem el curs, continuem la lluita.


Des del Puig, Torrent, València ciutat i els seus barris, Massamagrell, Aldaia, Meliana, Mislata o Burjassot comencem el curs escolar avui mateix en Primària, i la setmana que ve en Secundària.


Un inici de curs marcat per l'empitjorament de les condicions de treball de la gent que "currem" en l'escola pública valenciana, i d'un empitjorament de les condicions en les aules. 


Per la nostra banda continuarem treballant dins les aules per l'educació,i al carrer lluitant pel treball i l'escola.

Fotos de la Concentració de la Plataforma per l'Escola Pública a la porta del CEIP Malva-rosa. Inici de curs 2012



Resistència des de dins de les aules


Mentre la Consellera diu que vol fer una Administració més "eficient".


"Por tanto, las plantillas van sufrir un reajuste de forma que con los mismos recursos humanos podamos atender a todo el sistema educativo valenciano"
El Pais Septiembre de 2012